Jolanda

Jolanda

Pagina's

dinsdag 17 januari 2012

Jongste jarig en tip

Jongste was zondag 4 geworden en mocht maandag tracteren. Dom genoeg was ik dat vergeten en moest ik die morgen nog de plaatjes opzoeken, uitprinten, uitknippen en plakken op de doosjes rozijnen.... gelukkig niet zoveel , voor dat kleine klasje.
In de vaart der volkeren vergeten om een foto ervan te maken, daarom maakte ik die na schooltijd maar...

Met de twee trekkertjes die nog over waren.

Een  simpele lekkernij, heerlijk nog voor die kleintjes.

Nu ben ik druk met bakken en  boodschappen doen. Want morgen is de bedoeling dat de visite komt.

Het uitrollen van het deeg doe ik altijd zo:
Eerst uitrollen met de deegroller, de folie voorkomt vastkleven aan de roller.

De matjes komen van x.enos geloof ik.
Heb ik veel plezier van, ik gebruik ze ook altijd met het uitsteken van koekjes.

Op z'n kop en dan in de vorm doen...

Zie je hoe simpel?

Netjes maken.

Resultaat.


Ik doe de appeltaart meestal in een flinke vierkante vorm, dat is makkelijker dan 2 aparte ronde vormen.
Het mooie glimmende laagje komt van de abrikozenjam, dat geeft de taart net wat extra's en een lekkere smaak. Even een kwart potje in een pannetje doen en verwarmen, niet koken. Dan met een bakkwastje over de taart smeren, als hij net uit de oven komt.

Blogje in sneltreinvaart geschreven en ik ben weer weg!


29 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd nog met jullie jongste. Ziet er geweldig lekker uit. voorheen bakte ik vaak appelcake met abrikozenjam erop, dat was ook heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoelaat doe je koffie :)
    MMM, je appeltaarten zien er echt toppie uit! Maakt niet uit joh een blog in sneltreinvaart, ik heb er weer heerlijk van genoten!!

    Groet, @Let...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohja én van harte natuurlijk met jongste!
    In m'n sneltreinvaart van reageren gewoon vergeten...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd! Wat staat hij trots op de foto! En wat een leuke traktatie, zo nog op de valreep gemaakt! En de taart ziet er heerlijk uit.

    Fijne dag morgen!

    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog van harte met je jongste spruit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. nog van harte gefeliciteerd!!!!!!leuke traktatie! zou die van mij ook superleuk vinden.hij is zo gek op tractoren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Van harte gefeliciteerd!! En je taarten zien er uit om van te watertanden!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd!! Oei, die taarten zien er heerlijk uit!
    Ik rol het deeg ook altijd uit met folie. Laatst heb ik in een impulsaankoop ook zo'n matje gekocht, maar nog niet gebruikt, nu weet ik wel waarvoor ik hem de volgende keer ga gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hieperdepiep voor je jongste mannetje en wat ziet die taart er geweldig lekker en mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Alsnog gefeliciteerd met je zoon. De taart ziet er heerlijk uit.
    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nog van harte gefeliciteerd met jullie jongste!
    Wat een leuke foto, met muts en traktatie!
    Veel plezier morgen en mmmm hoe laat staat de koffie bruin?!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh,ziet er heerlijk uit!!Kan je het recept eens plaatsen op de blog aub??

    Liefs,

    Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat ziet er zeer zeker erg lekker uit :) en nog gefeliciteerd met je jongste!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Van harte gefeliciteerd met jullie jongste! Die taarten zien er heerlijk uit: de abrikozenjamtip passen we hier ook altijd toe. Smullen :-) Fijne (mid)dag morgen!
    Groetjes, Esrosa

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Van harte gefeliciteerd met jullie jongste. Wat een goeie tip zeg, dat van die abricozenjam. Ga ik de volgende keer proberen. Ook dat folie ertussen is een hele goeie... Misschien wordt het nog wat met mij in de keuken.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Nog van harte!!! Ohhh wat ziet die taart er lekker uit. En dat kan jij gerust een dag laten staan? Warm zijn ze toch om op te smullen. Fijne dag morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. versnaperingen en appeltaart ook in sneltreinvaart gemaakt, dat wordt smullen!!!
    Goeie tip trouwens zo'n grote rechthoekige bakvorm!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gefeliciteerd met je jongste!
    En dank je wel voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Nog van harte met je jongste.
    En wat krijg ik trek in appeltaart.
    Bedankt voor de tip trouwens, die ga ik onthouden.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nog van harte gefeliciteerd met jullie jongste!
    Wat een leuke traktatie! Simpel, maar zo`n plaatje maakt het heel erg leuk. Wat een gestress dan he, met de traktatie. Ik vind het zowieso niet zo fijn op maandag, maar ja, soms komt dat net zo uit.
    Wat zien de taarten er heerlijk en prachtig uit! Ik krijg die ruitvorm er nooit zo netjes op!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuk om je blogje weer te lezen en bedankt voor je tips van het appeltaart bakken, die ga ik zeker gebruiken!
    Nog gefeliciteerd met je jongste.
    groetjes Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  22. nog gefeliciteerd met je zoon, leuke traktatie en heerlijk zelfgemaakte appeltaart

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Als je door de jam nog een halve geperste citroen doet glimt de taart nog mooier. Hoe haal jij de taart uit die grote vierkante vorm? of zijn de eerste brokken voor jezelf of de kinderen. Gebruik je voor de vierkante vorm 2x de hoeveelheid van de ronde vorm. Leuk gedaan met de tractor zelf heb ik op zulk gebied totaal geen fantasie en is ook niet meer nodig jongste is inmiddels 18.
    Ik volg je blog al een poosje maar dit is de eerste keer dat ik reageer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je reageert!
      Ik gebruik een kunststof mes om de bakvorm niet te beschadigen en het is een beetje een gefriemel, maar als je voorzichtig doet lukt het wel. Inderdaad een dubbele hoeveelheid voor de rechthoekige vorm.

      Verwijderen
  24. Wat een fantastisch idee dat folie! Dank je wel nu hoef ik nooit meer te tobben, wat dit betreft, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Als nog gefeliciteerd met jullie zoon en heerlijk hoor de appeltaart. Vooral de geur in huis tijdens en na het bakken is altijd weer genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd! En je taarten zien er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...