Jolanda

Jolanda

Pagina's

zaterdag 28 april 2012

Volle week

De week was vol genoeg. De woensdag is voorbijgegaan met boodschappen, kinderen halen, en van alles en  nog wat, behalve het gewone huishoudelijke gebeuren. Oudste dochter vond een paar mieren in de voorraadkast, dus die hebben we in allerijl leeggemaakt (vanwege een nare herinnering aan eerder bezoek). Af en toe zagen we er nog 1 lopen, dus we hebben de kast maar leeg gehouden die nacht. Ik zag echter niets meer, ook de andere dag niet dus blijkbaar kwamen ze alleen op dat ene blik af, waarin nog wat suikerwafels zaten, die we vergeten waren. Dus heb ik gelijk maar een doek erdoor gehaald, de stofzuiger over de vloer laten gaan (het is een vaste kast). En weer ingeruimd. Staat alles tenminste weer netjes! En wist ik ook dat ik voorlopig geen filterzakjes hoef te kopen, want er lagen ergens achter, onderin de kast nog diverse pakken....stuk of 6.

Weet ik ook wat Farmer zal zeggen als ik de volgende keer thuiskom van het boodschappen doen: Heb je wel filterzakjes meegebracht?
Toen we in dit huis kwamen kijken vond ik meteen die laatjes zo leuk.

Dit laatje is voor bakspullen en klemmen.

En deze voor soep en kleine blikjes en voorraad kruiden.

De jongens op de basisschool werkten aan een project over afval en milieu. Dat was een leuk onderwerp, waarbij veel te leren viel. Donderdagavond was het kijkavond en mochten we alles samen met de kinderen gaan bekijken. In de  lagere groepen hadden ze vooral geknutseld met lege verpakkingen, van heuse containers tot afval-robots, erg leuk allemaal. Oude schoenen omgetoverd in kunstwerken. Ook was veel kunst te bewonderen wat van afval gemaakt was. In groep 3 hadden ze het afval van de pauzes elke dag op een papier geplakt en waar het vel van 12 april helemaal vol zat, was het op 25 april nog maar de helft. Ik geef de jongens ook altijd een beker en een trommeltje mee, dus geen afval. Leuk dan om te zien dat de kinderen zich daarvan bewust werden, nu maar hopen dat het zo blijft. Daar ligt dan ook  een taak voor de ouders....
In de hogere groepen werden moeilijkere dingen aangepakt, energie bijvoorbeeld. in één groep hadden de kinderen ook echt mooie spullen gemaakt van afval. Vrolijk gekleurde vazen van flessen en mooie kastjes van oude wijnkisten, hoesjes voor mobieltjes van stukken rubber... je kon  het kopen voor het goede doel, nl. hun  adoptiekind. In de groep van oudste zoon hadden ze zelf papier gemaakt van wc-papier met water en een stukje gaas. Er was een ruilmarkt waar kinderen dingen konden ruilen, de school hing vol met zelfgemaakte slingers van oude plastic zakken. Te veel om op te noemen, erg leuk allemaal!

Dit kregen ze van de week mee naar huis.
Gescheiden afval verzamelen en een boekje met vrolijke tekeningen over hoe je beter omgaat met het milieu.

Donderdag had een Middelste dochter een reisje naar Bottrop, voor een dagje snowboarden. Dit had ze nog nooit gedaan en en heeft het ook erg leuk gehad. Oudste dochter heeft kippen gevangen bij de buren, die volièrekippen houden. Die moeten na een tijdje weer vervangen worden, omdat ze minder goed gaan leggen. Het klinkt hard, maar het moet zo, anders wordt het te duur. 6 kippen bracht zij mee naar huis, om het thuisfront van vers bloed te voorzien w.b. de eitjes. Want voor ons leggen ze nog goed genoeg.
Jongste dochter heeft trouwens haar vest (waar ik vorige week over postte) naar school aangehad en ze kreeg veel complimenten over haar leuke vest! Dat doet ook mijn moederhart dan wel goed....

Inmiddels zijn de oudere kalveren naar de open front-stal gegaan.


Nu kunnen de hokken in de kalverstal worden uitgemest en naar de mesthoop gebracht.
Die mest moet worden uitgereden op het land waar de maïs gezaaid moet worden.

Het is even wennen, ze snuffelen overal aan.

Deze kalfjes zijn nog te klein, zij krijgen nog melk.
Dus  blijven ze nog in de kalverstal.

Volgende week is het de bedoeling dat de pinken en droge koeien naar buiten gaan. Dan is de stal leeg en kan die weer schoongemaakt. 

Deze week was ook nog vol met verjaardagen, wel drie. Toch ook weer gezellig, als je die niet bijhoudt, dan zie je elkaar nooit meer. Maar misschien kun je je voorstellen dat ik wel weer naar een gewonere dag verlang. Dat ligt echter nog niet in  het verschiet: Maandag Koninginnedag: dan zijn er bij school allerlei spelletjes te doen en daarna kleedjesmarkt. En daarna vakantie! Dus blijft het rommelig, ik hoop op mooi weer. Goed voor het gras en dan kunnen de jongens lekker buiten spelen. Ze zijn er wel aan toe. 
12 opmerkingen:

 1. Idd een druk weekje voor jou, maar volgende week ook zoals ik lees. Maar dan hoeven ze lekker niet naar school. Dat scheelt weer.

  Leuk voor je dochter, dat snowboarden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een drukke week, maar wel een nuttige week. Die kast is echt super zo met die laden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier hadden we ook al vroeg last van mieren dat kwam door de vrouwetong die bloeide en dan hangen er allemaal zoete druppels honing aan. Mooi om te zien maar ik heb ze er snel uitgeknipt. Mooie kast. Is het meteen ook weer lekker opgeruimd. Leuk dat de kinderen op die manier bewust worden gemaakt.
  Kan me best voorstellen dat je naar mooi weer verlangd als de kinderen thuis zijn. Maar ook voor jezelf. Helemaal fijn voor moeder dat compliment op het vest. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben jaloers op je geweldige voorraadkast. Wat een ruimte.
  Super dat op school de kinderen bewust gemaakt wordt van alle afval. Hoe jonger er mee begonnen wordt, hoe beter!!
  Groetjes en heel fijn weekend,
  marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijjn ook weer in de verjaardagmolen gestapt. Tot 12 mei. Deze week ook drie gehad. Maar inderdaad wel gezellig. Druk geweest weer deze week joh. Succes weer met alles en geniet van de zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hoeft je niet te vervelen zo te zien :) Wat een enerverende week. Geniet van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi, ik kwam via-via op je blog (en heb al heel wat teruggelezen, leuk). Gisteren heb ik je recept voor sinaasappelkwarktaart gebruikt, vooralsnog ziet hij er prachtig uit...Vind je 't goed als ik die op mijn blog zet met een linkje naar je?
  groet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk stukje! Maar je voorraadkast is geweldig!

   Verwijderen
 8. Wij hadden ook mieren, onder het pedaal van het orgel ;-) Hopelijk blijven ze weg na de schoonmaak! Idd een leuke kast om te zien! Dat schoolproject was ook leuk zeg, en leerzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk thema voor een project, leerzaam ook!
  En die foto's van kalfjes blijven leuk om te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto's weer, en wat een geweldige kast!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...