Jolanda

Jolanda

Pagina's

maandag 16 juli 2012

Schatten verzamelen tussen de buien door

De kamer ligt bezaaid met de playmobil, in de keuken staat het droogrek. Daartussen proberen wij ons nog te bewegen... Buiten is het kledder en koud (dat laatste binnen ook wel, lopen met vesten). Zelfs de koeien zijn een nacht binnengebleven omdat het zó nat is. Bij de dam is de boel natuurlijk kapot getrapt. Dan was het vorige week toch wel beter.

Toen konden we toch alvast deze aardappels rooien... 
Is net schatgraven. 

De oogst is niet super, maar wát er is, is van goede kwaliteit.

We hebben nog andere aardappels ook, maar die zijn ws toch te laat gepoot, dus daarvan valt gewas tegen. Die zitten nog in de grond. De gewone bonen zijn bijna allemaal opgevreten door ofwel mussen of de konijnen, alleen de snijbonen doen het wel goed. Vandaag eten we de eersten. Lekker met stooflapjes waarbij ik een schep van mijn appelchutney heb gedaan. Dan wordt het vlees lekker mals. 

De mussen hadden ook de tomatenplanten kaalgevreten, grrr. We proberen te redden wat er te redden valt, door verplaatsing van de bakken naar het kasje. Daar zijn ook  nog tomatenplanten spontaan opgekomen dus die wil ik nu nog aangebonden hebben, zodat we toch nog wat tomaten zullen hebben.

En ik wil de capucijners plukken, maar vandaag is 't niks dan regen.
Wel handig, die donkere paarsbruine peulen, die zie je niet zo gauw over het hoofd.

En met dit rakkertje gaat 't goed. Nu mag ze los lopen in de tuin - binnen het hek. 
Wat er soms toe leiden kan dat ze klein kereltje zowat omver draaft, wanneer ze als een ongeleid projectiel over  het terras schiet. Tja, haar manieren moeten nog wat verfijnder worden... 
De oude Snuf daarentegen doet alles rustig aan. Het valt n des te meer op wat een oude dibbes dat is geworden. Maar van tijd tot tijd blaft ze nog vrolijk naar de vogeltjes, wat echt een hobby van haar is...

En nu ga ik weer stoppen. 
Er komen drie rode overalls aangerend met drijfnatte jongens erin....
"Lekker douchen, mama!"9 opmerkingen:

 1. Als het zulk naar weer is is het inderdaad in huis je vertier zoeken voor de kinderen. En de hond wat een mooi dier wordt dat, en leuk zoals jullie zoontje ermee op de foto staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maargoed dat jullie de aardappels eruit hebben. Zou anders een blubberboel geweest zijn. Jullie hond wordt echt al groot, zeg! En fijn dat de kids zich zo vermaken met het Playmobil. We moeten er maar wat van maken,hè. Het buitenspelen komt vast wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker aardappelen uit eigen tuin. Op turfgrond wil het niet erg goed lukken. Capucijners staan er hier net zo voor en lekker als ze vers zijn om te eten. Ik wist helemaal niet dat dat kon.
  Prachtige foto van jullie zoon met de hond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een weer! Het is net herfst alleen de bladeren vallen nog niet van de bomen. Ach we moeten het er maar mee doen. Mooie aardappels heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier geen kers (meer) aan de boom ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah nee, kersen krijgen de kans niet om rood te worden...
   Dan moet je echt met een net gaan werken.

   Verwijderen
 6. Wat goed dat ze met dit weer toch nog buiten spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zalig verhaaltje! Spijtig dat de oogst wat tegenvalt hé. dat natte kl....weer ook! groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een weer he, af en toe... ik heb gisteren zelfs een wintertrui aan getrokken.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...