Jolanda

Jolanda

Pagina's

vrijdag 24 augustus 2012

Dagje strand

Het blijft hier nog maar rommelig en roerig. Dat komt omdat de meiden nog steeds vakantie hebben. Ook al werken de oudste twee, bij middelste dochter is dat heel onregelmatig met de openingstijden van de supermarkten tegenwoordig (tot 8 uur).
Omdat het nog redelijk mooi weer was wilden we graag nog een keer met  het hele gezin naar het strand. Dat doen we als het kan elke zomer een keer. Omdat dit voor Farmer een rustig dagje uit is. Voor hem geen einden wandelen of fietsen, beweging heeft hij al genoeg in zijn werk op de boerderij en hij wil dat niet als we dan eens een keer weg zijn.

Dus afgelopen woensdag togen we met z'n allen naar het strand: de wagen volgeladen. Het is de laatste vakantieweek voor jongste dochter, middelste dochter hoefde die dag niet te werken en oudste dochter is tijdens het vakantiewerk steeds op woensdag vrij geweest. De jongens belde ik af voor school, die namen een morgen vrijaf. Dat mag, je mag een keer snipperen. Bovendien hadden wij de kans nog niet gehad, omdat we met het mooi (strand)weer steeds moesten hooien of kuilen. Nu was het woensdag ook niet echt strandweer, maar toch hebben we een erg leuke dag gehad. Hier thuis hadden ze een bui regen gehad en onderweg bij Rotterdam hadden we ook een buitje, maar op het strand hebben we geen regen gehad. 


Er waren heel weinig mensen, de grote drukte was allang geweest natuurlijk en de meeste scholen zijn alweer begonnen. Persoonlijk vind ik dit veel leuker dan die hitte op een volgepakt strand. Ik word vaak moe van de warmte en ik ben dan altijd bang dat ik iemand kwijt raak.


Het was wel jammer dat het soms erg waaide, maar de kinderen hebben genoten - en wij dus ook. Voordeel was dat het water niet zo koud was, je was snel "door".
En hoge golven, leuk!Het bleef wel steeds bewolkt maar telkens als de zon weer goed doorkwam was het meteen lekker warm.
En anders trek je gewoon een shirt aan of doe je een handdoek om je heen.
We aten ons meegebrachte brood met zand en drinken hadden we zelfs teveel bij ons.

Rond 4 uur gingen we weer terug, want natuurlijk moeten de koeien weer gevoerd en gemolken.
Het was ook lang genoeg zo.
We kunnen terugzien op een leuke dag!


16 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zo'n rustig uitje! Mijn 'farmer' zegt dat ook altijd, dat hij al genoeg beweging heeft,en daarom niet in zijn vrije tijd ook nog eens gaat wandelen of fietsen. Daar heeft 'tie ook wel gelijk in. In vind het zelf ook heerlijk aan het water, vooral als het erg rustig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt mij een heel leuk dagje uit en zo te zien is het ook heel rustig op dat strand, is ook altijd heel fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk rustig uitje. Leuk!
  Bij ons duurt de vakantie ook 'lekker' lang. De oudste twee hoeven pas begin september te beginnen en de jongste twee volgende week. Het zal wel weer even wennen zijn om weer in het ritme te komen.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk voor jullie zeg. Ik vind het strand het leukst als het niet zo druk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk dagje uit zeg! Echt genieten.
  Hier fietst boerlief wel erg graag in zijn vakantie, kilometers trapt ie weg. Dat vindt hij weer heel fijn.
  Goed voor zijn knie, beter dan lopen.... last van meniscus.
  Groetjes, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, fietsen doen we nog weleens, maar wandelen vind-ie echt niks.
   Zelf vind ik het wel leuk maar ook niet als ik heel druk geweest ben.

   Verwijderen
 6. Haha was het een lekker broodje zand? Wat fijn dat jullie zo genoten hebben en niet op een strand hoeven zitten waar het krioelt van de mensen.
  En het allermooiste is dat zo'n dagje ook niet veel hoeft te kosten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor ons geen dure pretparken, vinden we niets aan!

   Verwijderen
 7. Wat kun je van zo'n uitje toch heerlijk genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk dagje strand! Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is het leukste uitje voor onze kinderen. Veel wind is niet leuk vanweg het opwaaiende zand maar qua golven natuurlijk wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt als een superdag Jolanda. Ik hou ook niet van drukte, vooral niet op het strand. En die boterhammen met zand zullen vast goed gesmaakt hebben....hihi......
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heerlijk dagje strand hebben jullie gehad!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk zo'n dagje strand! Veel leuker toch dan een pretpark of zo?!
  Wij gaan meestal pas aan het einde van de middag, als de meeste mensen al weer naar huis gaan, dan is het ook tenminste niet meer zo druk en warm! Maar eigenlijk waren we nu al heeeeel lang niet geweest, ondanks dat schoonouders er bijna om de hoek wonen... Toen we zaterdags gingen waren we wel gelijk weer verkocht en gingen we 's maandags weer even!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke dag. Heerlijk het strand en de zee. Mooie foto's. Vooral de tweede. Wij gaan het liefst ook gewoon lekker de natuur in. Blote voetenpad of een ander wandelpad. Fijn dat het zonnetje deze vakantie toch redelijk vaak te zien is.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heerlijk, leuke herinneringen zijn dat maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...