Jolanda

Jolanda

Pagina's

vrijdag 5 juli 2013

Als het beestje maar een naam heeft

Jongste zoon gaat vaak mee om de koeien op te halen en daarna gaat hij mee melken met zijn vader.
't Is nu vakantie, dus dan mag hij wel wat later naar bed. Bovendien geeft hij het zelf ook nog eens aan als hij moe is: "Nu wil ik wel naar bed." Handig!

Hij etaleert graag zijn kennis over de koeien: "Die koe heet Wil. Die z'n moeder heb zes spenen." Klopt ja, die heeft 2 kleine bijspeentjes.
"Die donkere koe is Vera. En daar is de tante van Nelleke!" Die heet dus ook Nelleke, want die
Nelleke's waren tweelingzusjes van natuurlijk een oudere Nelleke. Vraag me niet
naar de nummers van al die Nelleke's.....

 "En dat is de oma van kleine Nelleke". (Het kalfje van kortgeleden waar ik over geschreven heb.) Over het pad gaat het richting stal.... "Hup, oma!" roept hij en kijkt mij dan van opzij ondeugend aan.....


 
Bij navraag blijkt het altijd te kloppen, wat hij vertelde over de koeien.
Wat onthoudt dat mannetje veel zeg!.
En als hij het eens niet weet zegt hij: "... maar papa weet dat vast ook niet."En dat kan kloppen, want sinds de invoering van de diernummers heeft mijn Farmer ook niet altijd meer alle namen paraat. Daarom heeft hij nu aan Jongste zoon beloofd om een papier op te hangen met daarop de nummers met de daarbij horende namen.... Tijd voor zomerstudie!

Een slimmerd is het, ons boertje. Maar los fietsen kan hij nog niet. (Ze waren hier geen van allen daar zo erg snel mee trouwens.)
Hij droomt ervan, zegt-ie. Dat hij een grote fiets heeft net als zijn grootste broer en daar heel hard mee kan crossen....

12 opmerkingen:

 1. ach een kind naar m'n hart, ik werd een beetje emotioneel toen ik dit stukje las, waar is de tijd dat namen belangrijker waren dan nummers gebleven he?. een echt buiten en natuurkind, koesteren. geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, zo'n kind vol verhalen!!
  Bij de foto van mijn 19(!)-jarige zoon, die tijdens de examenuitreiking geprojecteerd werden, stond als tekst: eindeloze fantasie. Hihi...die tekst is op zijn lijf geschreven en ik denk dat die ook wel bij jouw jongste past ;-)
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schatje! Denk je dat hij later ook boer wil worden als hij zoveel interesse in koeien heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zulke heb ik er ook tussen zitten :-) zowel wat het onthouden van veel dingen betreft als het niet los kunnen fietsen. Ach, ze komen er wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n mooi mannetje heb ik ook thuis. Vraagt huiswerk aan juf voor deze vakantie. Krijgt hij niet mee, want vakantie is vakantie. Dus heb zelf maar wat voor hem geprint en gekocht. En ook het losfietsen ging niet zo goed, maar heeft het nu onder de knie en wordt over een paar weken 5 jaar. Want wat ons mannetje allemaal onthoudt en interessant vind en spelen is voor kleine kindjes. Hahahaha

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha geweldig,en wat knap zeg dat die het allemaal weet.
  wat jammer dat die nog niet los kan fietsen,nou moeders dan weet je wat je deze vakantie moet doen,mee rennen en rennen tot dat die het kan hihi.


  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een boertje ten top. Ach dat fietsen gaat vast goed komen. je kan ook niet alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat gaat straks naar de m.a.s. en jullie hebben een opvolger

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. :-) Wat een leuke zoon heb je! Wat leuk dat hij dat allemaal weet en onthoud! En net als Yvonne zei, dat wordt rennen deze zomer, haha! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...