Jolanda

Jolanda

Pagina's

maandag 15 juli 2013

Erwtenpluk en nog meer potjes

Even iets anders dan aardbeien...;-)

De erwten waren nl. goed. 
Ik ging eerst met de emmer maar haalde de wasmand erbij.

Lieve hulp en tegelijk achtergrondmuziek... (kwebbel kwebbel)
Je ziet de peulen van de kapucijners ook hangen, die paarse. Die planten zijn eroverheen gegroeid. Kunnen van de week ook geplukt worden. 

Heerlijk vind ik dit spul. Het plukken en het doppen, echt geen straf.

Met het hele gezin hebben we vorige week zitten doppen. Vele handen....

Eminent. Grove erwt met volle smaak.

Meikoning. Wat fijner en ook lekker.
Ik dacht eerst dat de meikoning minder rijk droeg, maar dat is toch niet het geval. Er komt veel vanaf. 
Wel moeten de peulen met plukken echt dik zijn, anders zijn de erwtjes niet rond genoeg.

Jongste helpt ook zijn vader nog met het uitpoten van de prei. 
De planten van de peultjes zijn eruit, dus kregen we daar ruimte.
Ook ruimte waar de eerste vroege aardappels gestaan hebben, zo kunnen de spruitplantjes en de boerenkool er weer in. 
Spercieboontjes zijn ook nog wat bijgezaaid, de mussen hebben veel van de toppen van de andere bonenplanten opgegeten. Van de koolplantjes blijven ze ook niet af. 
Hoezo mussen zeldzaam?? Het wemelt er hier van. Ook zien we regelmatig wilde konijntjes rondhopsen.
Net van de aardbeien hier dus overheen gezet.

Rode bessen.

Rissen en roerzeven, pruttelen....

Sap voor de pap en jam voor op brood.
 Dit laatste gemengd met aardbeien, heerlijke combinatie.

Huishouden? Dat vraag je nog?
We maken in, dat zie je toch?
We rammelen een keer met de stofzuiger erdoor en vegen eens met een doek erlangs.
Ik zorg voor de was en het eten...
En verder geloven we 't wel.
Wie hier komt en er last van heeft, neme zelf een doek ter hand...





15 opmerkingen:

  1. Jullie hebben ook een flinke tuin, leuk om ook bij jou een kijkje te nemen. Een hele klus he, die erwten en kapucijners.. maar erg lekker zo vers. Of maak je ze in?

    En dat jurkje.. daar ben ik inderdaad zelf ook blij mee. Het is ook niet mijn werkkleding hoor :-) Op zondag gaan we vaak even naar de tuin, gewoon om te genieten van alles. Het is een groot complex, met zo'n 175 tuinen en er is veel moois te zien. En vaak neem ik even wat mee, zoals gisteren een bosje wortels.

    groetjes Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, wat een oogst! :-) Bewaar je de erwten in de vriezer? En blancheer je ze dan, of gewoon zo er in?
    Ik vind het heerlijk om de oogst te verwerken, echt geen straf voor mij.
    Hier zitten ook veel konijnen, gelukkig loopt er een sloot achter de tuin langs, en voor vandaan komen ze (denk ik) niet. Anders is de sla zo weg denk ik... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker die erwten! En wat een leuke foto's weer. Nou snap ik waarom hier geen mus te zien is. Die zitten allemaal bij jou!

    Ik heb je blog in de schijnwerpers gezet! Hier: http://eenvoudigbloggen.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een oogst en inderdaad samen doppen is gezellig. Wat fijn dat de tuin zo goed gaat. Zit hier te genieten van je foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik krijg helemaal een honger gevoel van je mooie erwtjes en aardbeien

    Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een rijkdom én samenwerking :). Huishouden?? Eten is ook belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk, hier hetzelfde tafereel al moeten we ze samen doppen, geen hulp van kinderen meer.
    Heerlijk genieten van al dat lekkers. Er moet ook wat komen in een groot gezin dus lijkt het veel maar het is zo weer op. Hier waren de zwarte bessen vandaag aan de beurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jessica en Marike: met de erwten, kapucijners en tuinbonen maak ik het mezelf gemakkelijk: ik vries ze rauw in. Dat gaat prima, bevroren zet ik ze dan op het vuur en ze zijn zó gaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk!
    En gezellig om samen te doen.
    En het huishouden? Je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk, hier net zo, als alles voor het oog netjes is, ben ik allang blij!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb een heerlijk recept van kapucijnen als je dat wil hoor ik het graag

    Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. haha leuk geschreven over dat huishouden,dat gaat hier net zo en dan hebben wij nog niet eens groente dat ingemaakt gaat worden,het is vakantietijd dus dat huishouden mag iets minder hoor,leuke foto,s

    gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi om te zien, al die huisvlijt! En wat gezond allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een heerlijke blog is dit!
    Ik zit er echt helemaal van te genieten!
    En zo herkenbaar :-)
    Tijdens de oogst en inmaak is het bijna overleven en keihard werken :-)
    Vanuit hier,
    ons kleine Groningse huisje,
    heb ik alle begrip :-)
    Wat heb je dit verhaal toch leuk weten te verwoorden!

    En wat vond ik het geweldig deze prachtige weblog te vinden,
    ook heel veel dank voor de reactie op onze blog.
    Want zo mocht ik hier weer terechtkomen :-)

    LIEVE GROETEN, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is het heerlijk om te lezen, wat schrijft u het heerlijk neer. De pracht die uit de natuur komt is onvoorstelbaar.

    Dankjewel voor de mooie foto's en deze mooie blogpost.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...