Jolanda

Jolanda

Pagina's

maandag 25 november 2013

Gezinsbezigheid

Ik kom nog even terug op de lego. We zijn al een heel eind. We, dat is inclusief mijn Farmer die inmiddels ook het bouwvirus te pakken heeft ;-) Het was op een avond zelfs zó erg dat we de tijd vergaten en Farmer op 'n gegeven moment verschrikt uitriep: "Weet je wel hoe laat het is?!"
Wat een aantrekkingskracht die steentjes dus blijken te hebben.... het hele gezin aan het bouwen! Dochters deden even zo vrolijk mee. We kregen nog visite en het scheelde niet veel of die gingen er ook gezellig bijzitten.... Die zijn dat spul inmiddels wat ontgroeid doordat hun  kinderen daar te oud voor zijn. Maar ze zagen wat we al opgebouwd hadden en "oh, wat leuk.... aah..."
De tip van Augusta n.a.v. het vorige blogje had ik zelf al toegepast: eerst sorteren op kleur. Dat scheelde al veel. Maar volgens mijn Farmer was het handiger geweest als we op steensoorten hadden gesorteerd. De kleine elementen waren nog steeds erg lastig te vinden, onder al de grotere dingen. Naarmate we echter vorderden ging het makkelijker. De nieuwste opbouwboekjes geven boven het plaatje aan welke blokjes je voor die bladzij moet hebben, dat is superhandig. Want soms is het verschil lastig te zien. Ook voor de kleuren moet je vaak goed kijken: is het nu zwart of donkergrijs?
Het valt nog best mee wat er kwijt is. Enkele dingetjes maar. Gelukkig vonden we sommige dingen nog in het reservebakje, bij veel doosjes zitten enkele dubbele stukjes en die deed ik altijd in dat bakje.
Jongste zoon hielp ook mee met bouwen, dat hebben ze zo snel door. Hij weet ook al wat hij wil hebben voor zijn verjaardag.... want al mag hij natuurlijk gewoon meespelen, "ik heb zelf helemaal geen lego..." Hij moet alleen nog wel even wachten tot januari. Eerst zijn z'n broers aan de beurt.


Onbenullig en kinderachtig? Wat een onzinverhaal terwijl er zoveel zinniger onderwerpen zijn... Ach, ík weet zeker dat onze kinderen dit gezellige samen-bezig-zijn zich altijd zullen blijven herinneren.
Want er zijn hier ook weleens andere dagen waarop het minder gezellig is, laat niemand denken dat het hier anders is dan overal. Belangrijk is gewoon wel dat déze koestermomenten er ook voldoende zijn - liefst meer dan die andere momenten.

16 opmerkingen:

 1. Super zinnig om met je familie te lego-en!! Deden maar meer mensen dat. En wat een super leuk resultaat op de foto. Gewoon al het verjaardagsbezoek aan de lego, zou ik zeggen. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal gelijk met je laatste opmerking. Wij hadden dat vroeger met legpuzzels. Mijn vader was eraan verslaafd en iedereen deed mee op zondagmiddag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sorry, vergat mijn naam. Afke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezelliger kan het niet. Samen spelen. Hier is dat als er een legpuzzel op tafel ligt ook altijd zo.
  Ik heb veel in grote gezinnen gewerkt waar ook veel ruzie was onderling maar als puntje bij paaltje kwam waren ze er ook weer voor elkaar. Ze leren ook weer door ruzie te maken. Kan me voorstellen dat je liever de andere kant ziet natuurlijk maar alles heeft een doel. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hadden vroeger een paar 'grote' lego dingen. Een soort kasteel en een garage en veel kleine dingen. Wij speelden daar ook vaak mee. Nu is alles opgeborgen in een grote bak, volgens mij hebben wij twee gereedschapskoffers vol, totdat er anderen mee willen spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niks onzin! Hartstikke fijn, zo samen lego-en!
   Geniet er maar lekker van!
   groetjes, Franca.

   Verwijderen
  2. Even iets anders: de web pagina van Toor de Haas:
   http://www.eenvoudiggelukkig.nl/home
   Misschien leuk om te lezen.
   groetjes, Franca.

   Verwijderen
 6. en ook nog een filmpje.
  http://www.youtube.com/watch?v=l7l7KAvXBBM

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gezellig om samen zo bezig te zijn! Ik kan me helemaal voorstellen dat je de tijd vergeet... En net wat je zelf al zegt: dit zijn de dingen die je onthoudt! Herinneringen schrijven, zo waardevol om samen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kwaliteit-tijd, toch?! Echt om te koesteren zulke momenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg leerzaam en gezellig om met elkaar te spelen met Lego

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat GEZELLIG en zo goed dat jullie DIT doen!
  Dat zijn DE MOMENTEN :-) en juist daar worden DE HERINNERINGEN voor later geboren.
  Of jullie gelijk hebben...

  VEEL LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het prachtig dat jullie dit zo doen! De kinderen zullen er vast met veel plezier aan terug denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Joh super toch en laat die mensen maar kletsen! Wij zijn enkele opbouwboekjes kwijt.. Weet jij of je die ook ergens kunt nabestellen of downloaden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt bij lego-punt-com veel beschrijvingen downloaden, die pagina is wel in het Engels maar dat zal voor jou toch niet zo'n groot probleem zijn.

   Verwijderen
 13. Heb van de week n dik opbouw lego boek gekocht bij de boekenvoordeelwinkel , kleinzoon is er heel blij mee, succes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...