Jolanda

Jolanda

Pagina's

dinsdag 15 april 2014

Zóó klein....!

Eén van de juffen van Jongste Zoon had een baby gekregen. Vorige week mocht de hele groep het kindje gaan bekijken. Hij was er nog best van onder de indruk. Hij ziet niet zo vaak pasgeboren baby's... hij is zelf de jongste en in familie- en kennissenkring is die tijd ook zo ongeveer voorbij. Jongste zoon is één van de Farmers die veel vertellen thuis, over school en ik-weet-niet-allemaal-wat-meer. Hij kan in 't algemeen moeilijk zijn kwebbel houden, ook op plaatsen waar dat wel gewenst is..
(Er zijn ook Farmerkinderen die vrijwel nooit iets vertellen, zelfs vrij belangrijke dingen nog niet.)

Vanmorgen tijdens het eten kwam Jongste zoon met een soort omgekeerd visverhaal. Hij zei dat het babietje van de juf wel héél klein was.
Hij tekende op mijn been uit hoe klein. Het bleek dat dat niet groter was dan mijn hand breed. 't Was overduidelijk gekrompen in zijn herinnering ;-)
"Nou, dat is wel heel erg klein, 't was vast wel groter." Hij schudde nee en ik hield mijn arm alsof daar een baby in lag, wiegde een beetje en wees.... zo groot was het wel ongeveer toch? Hij glimlachte en gaf toen toe: 't was toch wel zoiets ja....

9 opmerkingen:

 1. Mijn jongste is ook zo'n kwebbel! Zou het met de plek in het gezin te maken hebben? Goed om te horen dat jij er ook een aantal hebt van weinig woorden.

  Grappig dat de baby in zijn hoofd zo klein was geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zóóóóóóóóó klein, wel leuk dat kinderen ook weer zo verschillend zijn, uit de jongens moet ik ook echt alles trekken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig verhaal. De onze is 1 waar je alles uit moet trekken, de leraren zeiden ook altijd dat hij zo stil was, ik maakte me dan wel eens zorgen. Terwijl een kinderarts zei: hij is wel stil maar kan heel goed luisteren en dat is minstens zo belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaach...
  wat is dit toch schattig!
  Hij was duidelijk aangeraakt vanbinnen door het grote wonder van het NIEUWE LEVEN.
  Een klein mensje,
  met alles erop en eraan.
  Een HEEL KLEIN MENSJE :-)

  Leuk dat je dit deelt :-)

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, ik vind babies ook altijd heel klein hoor, misschien ook wel kleiner dan ze echt zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...