Jolanda

Jolanda

Pagina's

donderdag 24 juli 2014

Eten uit de tuin, (h)eerlijk!

Gisteren zagen wij de stoet met lijkwagens langskomen. Wat een indruk maakt dat. Wat een  leed. Het is echter wel gelukkig dat de lichamen nu hier in Nederland zijn. Ik wens iedereen die erbij betrokken is heel veel sterkte toe.

Wij waren toen net klaar met kuilen.
Mijn schoonmoeder waarschuwde mij al: je moet er maar rekening mee houden dat je morgen misschien snijbonen kunt plukken.

En inderdaad waren er al goed. Wat gaat dat ineens snel!

Vanuit de tuin kijk je zo naar achteren.
Snijbonen plukken is altijd een lekker rustig werkje. Je hoeft niet constant te bukken.
En als ik alles gehad heb loop ik er nog eens helemaal langs want grif heb ik er een paar over het hoofd gezien. 

De oogst van vanmorgen.

Eerder deze week had ik erwten. 
Er zijn er niet veel  (te laat gezaaid) maar met de wortels uit het kasje hadden we weer een maaltje. 

Ik ben helemaal geen superkokkin.
En een makkelijk receptje staat mij altijd wel aan.
Met niet teveel gekke dingen erin want dat heeft hier een te hoog datlustikniet-gehalte...

Echt een vakantiemaaltje, waar je bijna geen werk aan hebt is dit. 
Ik snij de kipfilets in smallere repen en wikkel er ontbijtspek omheen.
Dat gaat zo'n 35 minuten in de oven (200 graden). Op een andere bakplaat leg ik de voorgekookte aardappelschijfjes die ik omgeschept heb ik een paar eetlepels olie en strooi er wat oregano overheen.
Die gaat er ook bij in de oven.

We aten er lekkere sla bij. 
Ook weer uit eigen tuin. 
Alleen de tomaat niet, die rijpen nu wel goed maar alleen de cherrytomaatjes zijn al te eten.

Jongste dochter werkt in deze vakantie bij de Action en bracht daarvandaan een loomboek mee.
Oudste zoon doet het graag en maakte meteen deze griezelige spin...






10 opmerkingen:

  1. Ja wat een indruk maakt dat zo'n lange stoet met lijkwagens. Het is nog steeds niet te bevatten, erg moeilijk allemaal en al die mensen die daar aan dat moeilijke proces werken.

    Heerlijk al die lekkere groenten uit eigen tuin, dat is genieten. Leuke tip van die kipfilet met spek dat ga ik zeker proberen. Dank je wel. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iedereen heeft met de adem in gekeken naar de stoet met lijkenwages, opeens word het echt.

    Je groente uit eigen tuin ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lekkere maaltijd!!met een fris slaatje uit eigen tuin maakt het nog specialer!
    woooow,een loomspin,super zeg!is wel heel moeilijk denk ik,vind ik heel knap!
    warme groetjes uit belgie van debora

    BeantwoordenVerwijderen
  4. weer zo,n post waar je zo vrolijk van wordt, ik ben niet vaak online, en vaak gaan de post voorbij...jullie wonen dicht bij hilversum? dat jullie de stoet zagen, heel triest...hier in de wijk is ook iets gebeurt met een jongetje van 2..heel triest...de sla ziet heerlijk en fris uit...en ik ook bent niet een top kokin...eigenlijk over de kipfilet en spek gaf u mij een idee...bedankt voor het altijd delen...groetjes uit arnhem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tsjonge die spin is goed gelukt zeg! Petje af.
    Kipfilets op deze manier klaarmaken heb ik nog nooit gedaan, maar het klinkt lekker zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat knap gemaakt de spin , leuk hoor. En wat een rijkdom de groenten uit eigen tuin , zo heerlijk vers. Wij hadden vandaag heerlijke bramen , zongerijpt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh wat lekker, dat ga ik zeker eens proberen. Die kip met spek eromheen, ik denk dat ze dat hier thuis heerlijk zullen vinden!
    Leuk, de spin, knap gemaakt! Mijn dochter is ook aldoor aan 't loomen.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk receptje zo met de kipfilet! Ik heb 'm opgeschreven en ga 'm deze week nog maken! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Inmiddels geprobeerd, de kip was heerlijk! Manlief wil volgende week weer kip ;) nogmaals bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...