Jolanda

Jolanda

Pagina's

dinsdag 22 juli 2014

Zwetend zwoegen en een tentje tussen de fruitbomen

Weer hooi!
Vrijdag moesten we weer hooien en dat was zweten geblazen. Mijn Farmer besloot om de voorlader te gebruiken met het opladen van de balen. Dan hoefde er niet met de gavel omhoog gestoken te worden. Zo konden we het werk ook een beetje verdelen en tussendoor steeds even uitblazen. Het was nog gelukkig dat er een windje stond want anders was het echt heel heet geweest.
Ons hele gezin was erbij en mijn schoonmoeder zei met een glimlach: "Net als vroeger."


's Avonds werden de wagens weer gelost. De toevallige voorbijganger zou wellicht een boerderij in avondrust hebben gezien maar binnen werd zwetend gezwoegd. Een vriend van Farmer hielp mee, dat doet hij altijd graag, lekker een paar uurtjes hard werken. Nadat de volgende wagen bij de kant van de hooizolder was gezet, riep hij: "Nou, zet maar weer aan! We doen net of we nog zin hebben!!"
En verder ging het weer. Hooibalen omhoog werken, op de transporteur zetten die ze naar achteren brengt en daar weer van hand tot hand tot er een mooie stapel ontstaat.

Slapen in een tentje
De nacht ervoor had Jongste dochter in een tentje in de kleine boomgaard geslapen. Daar had ze ineens zin en voor ik in de gaten had dat ze het tentje wilde opzetten had ze 't ding al opstaan.
Na bezoek gehad te hebben van diverse nachtspoken (van je familie moet je 't maar hebben) sliep ze heerlijk en koel tot de volgende ochtend om kwart over 5 "Kukelekuuuu!!" de haan kraaide. En daarna zo om het halfuur weer. Tja, het tentje stond naast de kippenren....


De volgende avond, dus na het hooi lossen wilden de jongens er slapen. Ze waren lekker moe dus dat zou wel lukken. Oudste en Middelste zoon hebben die nacht daar inderdaad geslapen als marmotten. Tot zo kwart over 5 ongeveer...6 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Bij ons is vandaag ook een tent opgezet. Ze verheugen zich er enorm op er vanavond te gaan slapen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige foto boven je blog! Ons tractortje is helaas vorig jaar gestolen, we konden dus zelf de (huis)wei niet meer maaien. Gelukkig iemand gevonden met een smalle klepelmaaier die het karwei kon klaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk en wat zullen de kinderen genoten hebben. Mijn Opa plaagde ons altijd als we in een zelf gemaakte tent buiten sliepen met weerwolven , oftewel Opa maakte allerlei gekke geluiden en als we dan uit de tent wegrende had hij lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zo'n tent in de tuin. Deden we vroeger ook wel eens maar vond het nooit zo leuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat leuk. Niets zo leuk (en spannend!) als kamperen in eigen tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is zwaar werk in die hitte, een lekker windje was zeker welkom. Heerlijk zo dicht bij huis kamperen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...