Jolanda

Jolanda

Pagina's

donderdag 2 oktober 2014

Ritme en survival

Jongste zoon zit nu in groep 3 en leert lezen en rekenen en o zo veel zaken meer. Hij vindt dat wel wijs, noemt trots het feit dat hij ook "huiswerk" heeft. Net als zijn grote broers. Het zijn de leesbladen die elk kind meekrijgt zodat er thuis naar behoefte geoefend of gespeeld kan worden. Hij is ook soms wel even teruggeschrokken want hee, niet alles gaat meer vanzelf goed. Dat vind ik niet zo erg voor hem, want dingen kunnen ook te gemakkelijk gaan, het is echt niet zo erg als iets eens wat meer moeite kost.
De andere jongens zijn ook alweer gewend aan hun nieuwe meesters en juf. Zo gaat het allemaal z'n gangetje hier.

Zelf  heb ik ook een vrij goed ritme te pakken, 's ochtends als ik voor schooltijd de wasmachine heb aangezet of de was heb opgehangen ben ik tevreden dat mijn eigen machientje ook geolied loopt.
De ochtenden ben ik meestal in huis bezig en in de middagen probeer ik buiten iets te doen. Globaal werkt dit aardig goed, al kunnen er dagen zijn waarop alles anders verloopt.
Zo is de moestuin ook flink bijgewerkt, veel onkruid is verwijderd - elke dag wat, dat ga je toch echt zien. Het gaaswerk heb ik opgeruimd. De bonenstaken zijn door Farmer weggehaald en hij heeft aardbeischeuten uitgepoot op het nieuwe daarvoor bestemde stuk. Door dit alles ziet het er weer een stuk rustiger uit!

Jongste dochter is van 4 vwo overgegaan naar 5 havo omdat het over het geheel toch vrij pittig was en zij vorig jaar de keuze voor het HBO heeft gemaakt. Nu zit zij dan ineens in de examenklas. En daar heeft zij het ook druk genoeg mee. Zo druk, dat ze het werken in de winkel heeft opgezegd. We zien dan na de examens wel weer.
Afgelopen maandag en dinsdag stond er een survival op haar programma, na schooltijd 3 uur lopen met een bepakking van tenminste 10 kilo, tentje opzetten en kokkerellen in de open lucht, 2 uurtjes slapen maar en om 5 uur was de boel weer opgebroken en begon de wandeltocht naar school.... De hele dag op school heeft ze op sokken gelopen, vanwege opgelopen blaren, bleef op den duur nauwelijks meer wakker tijdens de lessen en zeeg uitgeput op bed neer na thuiskomst. Het was ondanks alles toch een heel leuke ervaring, maar de volgende dag is ze wel thuisgebleven... 2 deeltoetsen waar ze toch niet meer voor had kunnen leren, 3 tussenuren.... bovendien was ze al niet zo fit. Dus zei ik: rust maar even goed uit, je hebt je lichaam overvraagd. Je begrijpt niet helemaal dat ze zoiets niet aan het eind van de week plannen maar ja. Leerkrachten... apart slag mensen hè ;-)

5 opmerkingen:

 1. Raar dat zoiets midden tussen lesdagen in gebeurt...en dan raar vinden dat ze moe zijn zeker? ;-)
  Fijn dat alles lekker loopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed blogje. Lekker positief. Hier ben ik een half uur aan het huiswerken met Ralph (10). Hij heeft een leesprobleem en dan wordt huiswerk doen toch wel pittig. Er moet veel gelezen worden. Ik leer er zelf ook heel van :) Idd beetje vreemd die survival. Alhoewel, hier waren de introdagen ook aan het begin van de week ( sportieve activiteiten). Maar één dag is veel minder belastend natuurlijk. Geniet je ook zo van het herfstweer?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsjonge wat een zware survival zeg. En dat op de Havo. Waar is dat goed voor? Zit daar een gedachte achter? En inderdaad niet slim om dat aan het begin van de schoolweek te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze kon ook gaan skiën of snowboarden. Maar volgens middelste dochter ben je dan meer dan de helft van de tijd aan het oefenen en op het laatst kun je dan nog heel even echt aan de gang, daarbij kost dat een boel geld.
   Jongste dochter vond het wel echt gezellig hoor, maar het was idd zwaar.

   Verwijderen
 4. Fijn te horen dat het goed bij jullie gaat en dat je weer je draai hebt gevonden. Inderdaad hadden ze zo'n tocht beter voor het weekend kunnen plannen. Zit inderdaad vast iets achter om te kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...