Jolanda

Jolanda

Pagina's

donderdag 18 december 2014

Feestje en een moe jongetje

Gisteren had ik het kinderfeestje van middelste zoon.
Ik heb het nog nooit zo makkelijk gehad! 's Morgens had ik een flinke stapel pannenkoeken gebakken die met smaak verorberd werden door het stel uitgehongerde knapen.  Daarna gingen ze naar buiten en daar zijn ze de hele middag gebleven. Ze mochten ook bij de zaagselbalen spelen, dat vinden ze erg leuk en mijn Farmer neemt laconiek die enkele baal waar een scheurtje in komt, op de koop toe.
Ik heb een keer wat snoepzakjes uitgedeeld en van een afstandje hielden we de boel in de gaten maar verder speelden ze zelfstandig en het ging erg goed. Ze speelden in twee teams, de koeien hebben vast kunnen wennen aan pief-paf-poefgeluiden maar ze hebben geen ruzie gemaakt. Leuk dat dit zo kan.
Want jongste zoon is weer heel moe, net als vorig jaar. Hij is ook erg verkouden. Ik had hem al thuisgehouden en ook toen de vrienden met middelste zoon naar buiten gingen, moest hij binnen blijven. Hij keek eerst wat beteuterd maar hij mocht van mij met de klei gaan spelen. Daar heeft hij een poosje lekker mee gerommeld en daarna alles weer netjes opgeruimd (dat kan hij goed). Toen heeft hij op de bank zitten luisteren naar een cd met verhaaltjes van Saskia en Jeroen. Daarna wist hij niets meer te doen. Ik zei dat hij maar een dutje moest gaan doen, gewoon onder de deken op de bank. Maar hij wist dat ik nog weg moest om de feestgangers thuis te brengen. Ik kon hem echter geruststellen dat zijn zus inmiddels thuis was en aan de keukentafel zat te leren (tentamenweek). Nog geen vijf minuten later sliep hij.
Ik bedacht dat de jongens nu maar helemaal niet meer naar binnen moesten komen, want je kunt dan niet verlangen dat die stil zullen zijn. Al hun bullen zocht ik bij elkaar en nam het hele zaakje mee naar de garage, inclusief een baal met uitdeelzakjes chips. Zo heb ik ze bij elkaar getrommeld en zijn ze daarna thuisgebracht. Gelijk een vlug bieb-bezoekje en oudste zoon in het dorp opgehaald en toen ik terugkwam kon ik meteen het eten voor die avond opzetten. Jongste zoon sliep nog heerlijk.

Het afzwemmen van jongste zoon staat a.s. zaterdag op het programma, waardoor ik morgen, vrijdag dus, de visite van de twee verjaardagen van de oudste twee jongens krijg. De boodschappen heb ik net gehaald en straks ga ik rustig de appeltaart bakken. Want die hoort erbij. Pas had ik een keer een gekochte maar oh wat een gemieuw....: "jouw appeltaart is echt veel lekkerder hoor!"
Vanavond hebben we de Kerstviering van school. Jongste zoon zit nu ook thuis op de bank. Omdat het wel leuk zou zijn dat hij er vanavond bij kan zijn én dat hij zaterdag kan afzwemmen, laat ik hem eens goed bijtanken.

Ik ben erg blij dat er dit jaar al een paar lege vakantiedagen zijn voor het echt Kerst is! Hoewel...leeg... als het goed is komen ze dan de rand van de melkput vernieuwen dus helemaal rustig is het dan ook niet.
Maar na al deze drukte ben ik wel toe aan een paar dagen rust!

9 opmerkingen:

 1. Vervelend voor jullie zoon, het is ook veel bij elkaar. Hopelijk slaagd hij voor zijn zwemdiploma. Toi, Toi ,Toi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellig blogje! Heel veel goede wensen voor je jongste zoon, het zou zo fijn zijn als hij volop energie kreeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat de jongens op het feestje zichzelf zo goed konden vermaken! En groot gelijk heb je hoor dat je jongste even thuis houdt: even lekker bijtanken! Hier is oudste ook zó moe en aan vakantie toe... Pas ook bijna 2 weken ziek geweest, daarna heb ik ze een paar keer maar een halve dag naar school laten gaan zodat ze 's middags kon slapen.
  Goede kerstdagen alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is toch knap van de jongste hoor. Zich zo kunnen vermaken terwijl de rest buiten lekker bezig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel succes a,s zaterdag voor jullie zoon en zelf sterkte met alle drukte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne vakantie alvast. Het klinkt heerlijk een feestje op een boerderij! Ik kan me voorstellen dat je er dan geen kind aan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vin dhet juist altijd fijner als kerstmis snel volgt na alle kerstperikelen op school. Maar als ik lees hoe druk het is, kan ik het me van jou zeker voorstellen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat heerlijk zo,n kinderfeestje,ik zie er altijd zo tegen op,geniet maar goed van je gezin met deze dagen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...