Jolanda

Jolanda

Pagina's

zaterdag 31 januari 2015

Kas(t) uitgespit (maar nog niet omgespit) en tuinzaad besteld

Het lijkt toch echt weer een kwakkelwinter te zijn dit jaar. Wind en nattigheid.
Ik heb in het kasje de oude rommel weggehaald: de tomaten- en komkommerplanten, alles hing nog doods aan de touwen. Nu is het daar klaar om gespit te worden. Mijn Farmer heeft het oude aardbeiveld omgespit, daar moeten straks de aardappels in. Het nieuwe veld met de jonge plantjes (uitlopers van de oude aardbeiplanten) ligt ernaast. Dit hoeft niet elk jaar, maar het oude veld was al zeker 4 jaar geleden beplant dus dan moet het wel een keer.

Verder is het buiten nu niet zo goed toeven voor mij. Ik heb kou gevat, verleden week zaterdag deed zelfs het ademhalen pijn. Gelukkig is 't nu veel minder maar ik heb er nog steeds last van, zeker bij het niesen en hoesten en bij het inhaleren van de puffers.
Gelukkig kan ik wel het gewone huishouden doen. Het gaat alleen wat trager. De extra dingen die die ik van plan was te doen moeten dan maar wachten en anders gebeurt het maar helemaal niet.

Ik heb wel alle kasten van onze slaapkamer opgeruimd. Ik had de verwarming daarvoor even lekker omhoog gedraaid, normaal is het koud boven! Alle dingen goed uitgezocht: ben ik echt nog van plan dit te dragen en zo ja, waar combineer ik het dan mee? Bij ja ging het weer de kast in en bij nee in de zak. Zo draag ik gerust iets wat ik prettig vind zitten tot het echt versleten is (jarenlang dus) terwijl ik ook weleens dingen heb die eigenlijk helemaal niet zo fijn vind zitten. Die doe ik dan toch weg. Samen met de dingen die echt te oud werden was het nog een hele stapel. En alle kasten zijn weer overzichtelijk.

Wat ik ook deed is zaad bestellen. Dit keer niet bij de winkel waar ik ze anders meestal haalde,
maar ergens anders, een bedrijf met goede papieren en al lang bestaand. Van der Wal zaadhandel. Goedkoper en veel meer keus. Ik krijg het binnenkort allemaal thuisgestuurd, incl. pootaardappels en plantuien. We zullen zien hoe dat bevalt. Ik krijg zin in het nieuwe tuinseizoen! (En in de zon.)
7 opmerkingen:

 1. Al een beetje voorjaarskriebels. Ik heb er ook last van. Lekker opruimen. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé, ik krijg gewoon zin om ook weer alle zaden uit te gaan zoeken, maar wij hebben besloten dit jaar maar niet te veel te zaaien en gewoon wat pootgoed te kopen. Volgend jaar weer zaden ;-)
  Heerlijk is dat hé, als alle kast en weer eens opgeruimd zijn. Hier ben ik ook al flink aan het ruimen (en weggooien), zelfs manlief wordt er door aangestoken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, wij zijn ook al aan het opruimen geweest, kasten leeghalen en sorteren. En wat heerlijk dat je een kweekkastje hebt, die staat boven aan mijn verlanglijstje!
  Beterschap met de verkoudheid, ik kan er helaas over meespreken :-(

  Groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van der wal zaden zijn goede zaden. Ik kom van oorsprong uit Hoogeveen ( waar de zaadhandel gevestigd is) en mijn vader kocht daar altijd naar tevredenheid de tuinzaden. Tegenwoordig maak ik een combinatie van verschillende aanbieders, maar Van der wal is zeker niet duur en levert kwaliteit!. Fijn dat het de goede kant op gaat, maar dat kwakkelen is best vermoeiend he? Beterschap verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In tuinieren heb ik niet zoveel zin, maar wel in de lentezon!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet leuk dat je het op je longen hebt met niezen etc. Dan kan het koutje wel over zijn maar ... wees voorzichtig. Ik ben hier ook met de kasten bezig. Niet met de tuin want zo'n tuin als jullie hebben we niet. ( ik heb nog steeds dat Bijbels dagboek hier liggen voor jou, ik stuur hem gauw op maar ik kan de mail met je adres niet meer vinden)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jolanda,

  Leuk om je blog te volgen.
  Zoals je ziet is het eindelijk gelukt een reactie te plaatsen.

  Groetjes, Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...