Jolanda

Jolanda

Pagina's

dinsdag 26 mei 2015

Rabarbertaart die erin ging als koek

De rabarber was goed, dat had ik al wel gezien. De tijd om een deel ervan te verwerken nam ik eindelijk ook. Natuurlijk. Te lekker om te laten staan.


Gewoon rabarbermoes gemaakt en gelijk wat in hakpotjes gedaan voor de winter.

En: ik maakte een rabarbertaart! Dat had ik nou nog nooit gedaan. Ik was 't al vaker van plan maar het kwam er maar niet van. Tot nu. En na alle gezwoeg in de tuin was het ook erg leuk om weer eens een nieuw recept uit te proberen.

Voor het bakken

En erna.


Het resultaat was heerlijk! Ik was er nog best wat benauwd voor dat ze het hier niet zouden lusten of, nog erger, dat ik het zelf niet eens lekker zou vinden. Maar het tegendeel was waar: zelfs diegenen die hier geen rabarbermoes lusten, vonden de taart lekker! Eén van de dochters zei dat ze het wel wat weg vond hebben van pruimentaart. De jongens wilden eerst niet, maar net voor het naar bed gaan wilden ze toch nog even proeven (rek, rek).... Mmm... mjam, lekker!!

Dus het is zeker voor herhaling vatbaar en het was ook nog eens een makkelijk recept. (klik)


9 opmerkingen:

 1. Het ziet er in ieder geval wel lekker uit. Fijn dan dat ze het allemaal lekker vinden, daar doe je het voor toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hé, rabarbertaart! En stoer dat de jongens het toch ook wilden proeven, hier willen de meiden niet eens proeven...
  Vrijdag maakte ik er ook juist 1 met vrijwel hetzelfde recept. Als ik meer tijd heb maak ik ook wel eens een andere die we eigenlijk nog lekkerder vinden: http://onderdeknotwilg.blogspot.nl/2013/06/rokjes-en-rabarbertaart.html 'k Heb nog wat rabarberrecepten staan die ik nog eens uit wil proberen, maar daar komt het maar niet van...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben dol op rabarber, vooral lekker koud bij aardappelen met jus. Maar een taart... dat heb ik nog nooit op. Ziet er lekker en mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn opa maakte altijd Appeltaart met rabarber, en dat vond ik ook altijd erg lekker!
  Hij ziet er heerlijk uit, joh.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk op zo'n recept zat ik te wachten. Ga hem proberen. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij ziet er heerlijk uit. Ik zie de laatste tijd regelmatig originele recepten met rabarber. En ik kom nog steeds niet verder dan rabarber moes.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk rabarbertaart!
  Ik hou me aanbevolen!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...