Jolanda

Jolanda

Pagina's

zaterdag 25 juli 2015

Aan het eind van de week...

De vroege aardappels hebben we gerooid en het was om blij van te worden. 

Van de hoeveelheid want die viel zeker niet tegen. 

Maar ook sommige aardappels zelf zorgden voor een glimlach...

De kleine krieltjes houden we apart, om te bakken. Daar hebben we woensdag van gegeten, met de laatste peultjes en verse sla.

Heerlijk, nieuwe aardappeltjes! Donderdag aten we kroten uit eigen tuin en ik had nog wat oude aardappels staan. Maar ik wilde er lekker nieuwe bij, die oude maak ik wel een andere keer op.
We kunnen nu dagelijks uit eigen tuin eten.


Die avond heb ik met Jongste zoon een rondje gefietst, dat doet hij zo graag. Ik had het die ochtend al beloofd. En wat je belooft, moet je doen! Het was ook echt lekker fietsweer trouwens. We fietsten naar een naburig dorp en liepen even rond in een parkje, waar ook wat dieren te zien zijn. Er was een kaketoe die "hallo" zei, tot grote pret van Jongste. 

Ook deze knapperd liep daar rond.

Daarna fietsten we weer terug. Het was echt een uitje voor jongste zoon.


Vrijdag was ik druk met de tuin en het wegwerken van groenten. 
Vandaag, zaterdag, is het niet zulk lekker weer.  
Nadat ik boodschappen had gedaan, heb ik eerst een krop andijvie uit de tuin gehaald voor een lekkere stamppot. 

Daarna heb ik een enorme spitskool kleingesneden, dat doe ik zó in de vriezer.
Ik laat de kool droger worden voor ik het in zakjes doe. Dan kan ik het benodigde er zo uitschudden. Ik gebruik het door de nasi e.d. en we eten het als wokgerecht en dan kan ik het zo in bevroren toestand in de pan mikken. Handig dus.

We konden vandaag ook eens de kast van oudste zoon onder handen nemen. We hebben hem lekker uitgemest, aardig wat dingen die weg konden, waaronder basisschooldingen. Alleen zijn werkstukken en mooie tekeningen e.d bewaren we, de rest kan weg. Die bewaar ik in een doos op een andere plek, dus heeft hij nu weer voldoende ruimte in zijn kast voor als straks de school begint.

Van de weeromstuit gingen de andere twee jongens ook aan de gang in hun kamer en hebben daar een interne verbouwing gedaan. Het stapelbed staat nu midden in de kamer en de kastjes hadden ze anders gezet.... Na een paar kleine wijzigingen (een  mens wil wel graag lopen zonder z'n benen te stoten), besloot ik dat het zo wel een poosje mocht blijven. Jongens ook weer helemaal blij :-) 

Ik bakte nog een paar cakes waarbij Jongste zoon mij assisteerde.

En zo zet ik mijn thee van een paar takjes munt. 
Het is niet zo'n mooi gezicht zo, maar zo werkt het het handigst. Vers uit de tuin een paar takjes en even laten trekken in het hete water. Ze steken boven het glas uit zodat ik vóór het drinken ze gemakkelijk eruit kan halen. 
Zie je m'n waterkokertje daarachter staan? Een paar jaar geleden bij aldi gekocht en volgens Jongste zoon zijn dat papa en mama ;-)

Na een aantal vreselijk drukke zaterdagen voelde deze betrekkelijk rustige zaterdag, ondanks het stormachtige weer, toch fijn. 


9 opmerkingen:

 1. Wat lijkt me dat heerlijk zeg, eten uit eigen tuin! Ik heb alleen wat frambozen en aardbeien staan. We gaan natuurlijk ook verhuizen dus ben ik niet met m'n moestuin begonnen. Bij het nieuwe huis zit een nog kleinere tuin dus eten uit eigen tuin zal er niet meer inzitten helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke zo'n kopje verse muntthee. Ik heb munt op de vensterbank staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grinnik, leuk die hartvormige aardappeltjes.....
  Lekker hoor, zo eten uit eigen tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker aardappelen uit eigen tuin en zo te zien met liefde geteelt. Handige hulpen is nooit weg. Ziet er lekker uit de thee. Mooie kan met pa en ma.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een harde werkers!
  Heerlijk zeg, zo uit de tuin eten.. Ben jaloers op je ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij hebt echt een leuke waterkoker. Zoals jij de thee doet, serveren ze het ook hier op de Eekhoeve. Ik denk dat het vrij normaal is ;-)

  Leuke foto van jouw mannen in de klei!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kool in de vriezer, daar heb ik eerlijk gezegd nooit aan gedacht. Goed idee als wok voorraad!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke waterkoker!
  Zoals jij je thee drinkt, drink ik ´m ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...