Jolanda

Jolanda

Pagina's

dinsdag 21 juli 2015

Vakantietijd

Eindelijk zijn wij ook in de vakantie beland... Tjonge, wat was het druk, die laatste schoolweken. Dat kwam niet alleen door de school met haar schoonmaak en het afscheid van groep 8 en allerhande zaken meer. Ook doordat we logees van overzee kregen. Voor slechts enkele dagen, dat wel, maar we hebben daarvoor wel een kamertje in de schuur in gereedheid gebracht. Dat stond vol met allerhande zaken en nu was er een goede stok achter de deur om het grondig op te ruimen. Dat werkt bij ons vaak goed, zo'n stok ;-)


Twee jongedames uit Canada sliepen een paar nachten bij ons. Zij waren 6 weken in Afrika geweest om daar mee te helpen met een stichting, en onderwezen daar de kinderen rekenen en dergelijke. Ze kwamen naar Nederland voor een bruiloft van een vriendin, die ook de vriendin is van onze oudste dochter. Eén van hen was nog nooit in Nederland geweest, en "Holland is so cute, everything is small, the houses, the distances... Maar de wegen waren wel vervelend, hoewel ook schattig, want zó smal... als er een tegenligger komt, moet je in de berm... Na de bruiloft zijn ze vertrokken naar familie hier in het land, waarna ze eindelijk weer teruggaan naar Canada.


 En natuurlijk is daar de tuin, maar er is niet veel te melden over het dagelijks weghalen van onkruid, steeds maar weer... Over het oogsten van de groenten dan weer meer, maar de verhalen daarover wil ik liever bewaren voor de Terdege. Dat krijg je als het mekaar een beetje overlapt.

We hebben ook bessen geplukt...

... daar heb ik heerlijke dessertsaus van gemaakt.

We zitten nu middenin de bonentijd.

De wortels willen niet dit jaar, de kroten des te beter... en die heb ik eigenlijk liever.

Deze week benutten we vooral om bij te werken in de tuin, en ik wil ook nog een aantal kasten aanpakken. Dat lijkt erg raar, om dat te doen in vakantie tijd, maar het is best prettig. Ik hoef nu niet steeds op de klok te kijken en met elkaar is het nog best een leuke klus. Omdat oudste zoon na de vakantie (van 5 weken) naar het voortgezet onderwijs gaat, gaan we samen ook zijn kast uitzoeken, zodat er ruimte komt voor zijn schoolboeken e.d.
We hopen verder nog wel een paar daagjes uit te gaan, maar verder blijven we rundum Hause, wat de jongens ook gewend zijn en ze hebben veel ruimte plus een zwembad voor als 't warm is. Ze vermaken zich over 't algemeen best goed.10 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig kamertje hebben jullie gemaakt in de schuur zeg! Dat staat leuk. Grappig om te lezen hoe Nederland wordt ervaren door buitenlandse ogen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd handig zo'n kamertje voor logeé's. Hier ook een overdaad aan bessen. Van de rode heb ik dit keer gelei gemaakt. Boontjes, ik weet niet of het nog wat wordt. Wel veel mooie wortelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zien de bessen er heerlijk uit! Fijne vakantie, en vergeet niet te genieten van het mooie weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, werken en genieten gaan vaak samen op ;-)
   Zolang het niet te heet is, vind ik het heerlijk.

   Verwijderen
 4. Fijne vakantie, maar dat gaat wel lukken zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat handig, zo'n logeerkamer! Leuk, logees van overzee, dat geeft toch weer nieuwe indrukken.
  De bessensaus ziet er heerlijk uit!
  Hier hebben we ook afscheid genomen van groep 8 én van de basisschool: Onze jongste gaat nu ook naar het voortgezet onderwijs.
  Fijne vakantie!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heb ook al de bietjes goed maar nog geen boontjes, haha, en zo werken is genieten he ? liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat jullie ook weer ruimte kunnen maken voor bijzondere logees! En dat fruit.... hhhm, heerlijK!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk die logeetjes en ja, in hun ogen is hier alles klein en schattig natuurlijk. En wat een bessen!

  http://thuisblijvenvakantie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In ieder geval een heel fijne vakantie daar bij jullie, maar dat zal wel lukken, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...