Jolanda

Jolanda

Pagina's

woensdag 2 september 2015

School en water

De jongste twee kinderen zijn deze week ook weer naar school gegaan. Daarmee keert van lieverlee iets van een ritme terug. Iets, omdat als kinderen eenmaal de basisschool hebben verlaten, er altijd iets ongeregelds blijft. Roosters zijn zelden hetzelfde. Twee kinderen zijn begonnen op een nieuwe school en dat geeft altijd wat meer spanning. Oudste zoon is een kersverse brugklasser. Het is even wennen maar het gaat goed. Allerlei nieuwe ervaringen waar hij eigenlijk best aan toe was.
De jongste twee rollen ook weer vanzelf mee. Jongste zoon is wel behoorlijk moe, merk ik. Maar ook dat is begrijpelijk en het went vast snel. Hij heeft nu een meester, dat vindt hij erg leuk.
Jongste dochter is begonnen in Ede en reist nu heen en weer. Dat is een behoorlijk eind, en eergisteren deed ze twee en een half uur over de terugreis omdat er iemand voor de trein gesprongen was. En gisteren ook een half uur langer dan de normale reis omdat er een stroomstoring was... Ze wil over een poosje op kamers gaan want de afstand is wel erg groot.


We hebben aan het begin van de week ook behoorlijk wat water gehad, maar gelukkig geen schade, alleen wat wateroverlast. In de kelder bleef het droog, en toen we maandag lazen dat er nieuwe buien op komst hebben we gauw het putje voor het kelderraam nog leeggepompt. De koolplanten die ik vorige week had uitgeplant, kregen natte voeten. En hier en daar een kleinigheid, maar dat is alles. Anderen hebben behoorlijk wat schade, zo hebben we begrepen. Wij hadden ook wel hagel, maar niet zulke grote stenen, blijkbaar was het erg plaatselijk dan.

In huis was alles wel heel erg klam en klef. Er stond wat water op de w.c. vloer wat niet wilde opdrogen. De luchtvochtigheid in huis was opgelopen tot 85... En dan daarbij de vliegen waar we ineens in hordes mee te maken kregen de laatste weken, maakten me niet zo vrolijk en gaven me zo'n vies gevoel. Maandag heb ik dus eerst ramen ontdaan van de vliegenpoep, de keukenkastjes afgedaan enz. Het ziet er weer een beetje toonbaar uit... voor even. Ik ben blij dat het nu niet meer zo benauwd is!

9 opmerkingen:

 1. Lekker hè, weer wat ritme... Spannend als je dochter op kamers gaat! Weer een nieuwe fase.....

  Gelukkig hebben jullie geen schade van de wateroverlast, wat een weer was het hè.,..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het waren inderdaad een paar flinke hoos- en onweersbuien die ook hier over de regio trokken. Niet fijn, maar wat heerlijk om weer even wat minder drukkend weer te hebben!

  Spannend om een kind uit te laten vliegen. Komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is inderdaad heerlijk ja dat het niet meer zo benauwd is,ja en ritme is altijd wel weer fijn,maar ik ken dat ook hoor al die verschillende roosters,dan blijft het toch nog weer onrustig he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, dan komt je dochter in de buurt als ze naar school gaat! Mochten de treinen een keer helemaal niet rijden dan mag ze gerust hier langs komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, gaat je dochter naar de CHE? Goede herinneringen aan via vriendinnen die daar studeerden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grote stappen. Zeker een (bijna) uit huis wonende dochter.
  Maar zo'n lange reistijd is ook nogal wat.
  Hier hadden we hetzelfde met de toiletvloer ( bleef na het dweilen de hele dag nat).
  Inmiddels is het beter, maar toch moet s'avonds de verwarming even aan ( 16 of 17 graden is niet fijn om in te zitten).
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig is het nu niet zo klam meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hadden ook zo'n last van vliegen. Dat geeft inderdaad een viezig gevoel!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...