Jolanda

Jolanda

Pagina's

dinsdag 17 november 2015

Gedachten, verrassingen en binnenwerk

Laat ik ook nog eens wat schrijven...
Zaterdagavond deed ik met Jongste dochter een spelletje Scrabble. Ik stond flink voor, het zat me mee. Tot Jongste dochter opeens haar achterstand inhaalde door twee keer kort na elkaar te scoren met 36 punten... Uiteindelijk won ze met twee punten meer. Dat was dus een spannend spelletje. Terwijl ik daarvan genoot gingen mijn gedachten ook naar de gebeurtenissen van de avond ervoor. Ver bij ons vandaan, dat wel. Maar toch komt het zo heel dichtbij. Kan dat, genieten van het ene en verdriet hebben om het andere? Ik denk dat het kan. Dat is het dubbele in het leven.

Mijn Farmer is -nog steeds- druk met de stal. Maar het belangrijkste is klaar, de beesten zijn nu ook allemaal binnen. Niet omdat het te koud was, maar omdat het te nat en kledderig werd en ze het gras anders kapot gaan lopen.
Mijn aandacht gaat nu ook meer naar binnen. Het is fijn, om nu weer de boel redelijk glad en schoon te kunnen houden, na een megadrukke zomer waar het binnenshuis nogal eens lastig bij te houden was.

De bolchrysant die gewoon nog bij de voordeur stond (vergeten weg te zetten), verrast me met talloze nieuwe knopjes.

Ik wist niet eens meer dat ze zo'n mooie kleur hadden.

Nog een verrassing.
Ik kreeg van de ouders van een vriendin van Jongste dochter deze zoete appeltjes.
Ze hadden ergens gelezen dat wij die niet hadden ;-)
Ze zijn niet lekker om zo te eten maar gedroogd oh zo heerlijk!

Van onze eigen Elstars maakte ik een lekkere appelcarré.
Geen appeltaart, maar meer cake maar wel met jam erop. Heerlijk!
Voor mijn moeders verjaardag maakte ik een plaat echte appeltaart. Zij werd 80 vorige week en ze vierde dat in het huis waar ze nu nog verblijft. Deze week wil ze weer teruggaan naar haar eigen stekkie. Ze is goed hersteld, maar blijft wel een pijnlijke rug houden. Maar we zijn blij dat we haar nog mogen hebben!

En dan nog een verrassing.
We zien in ons weiland deze gast de laatste tijd telkens foerageren... We dachten eerst dat we met een albinovorm van de blauwe reiger te maken hebben. Maar na enige bestudering denken we nu toch dat het een grote zilverreiger is.  


Nu ik weer meer vrije tijd heb, komt er ook weer ruimte voor mijn andere hobby. 
Ik  had iemand beloofd om iets te haken. Het uitgangspunt was een witte ster. Ik vond het maar een moeilijk patroon, het wilde niet erg. In het patroon minderen ze door gewoon steken niet te doen, maar het werd zo'n rafelige rand... En toen ik met de volgende kleur weer verder moest haken kwam ik er niet meer uit. Ik ritste de hele zaak weer uit tot de gerafelde ster weer overbleef. Ik smeet de boel ik m'n haakdoos, ik had er genoeg van!

Maar ik bleef eraan denken en raapte mijn moed en de draad weer bij elkaar en begon opnieuw. 
Deze keer minderde ik netjes op de steken, dat vond ik al veel mooier worden. En toen ik daar was gekomen, zag ik dat ik de vorige keer een toer had overgeslagen....! Niet zo gek dan hè, dat het niet werd zoals zou moeten... En kijk nu eens naar die linkse ster, wat een mooi resultaat. Ik heb nu besloten om eerst alle sterren die ik nodig heb, te haken en daarna met elk werkstuk weer verder te gaan. Nu ik nog weet hoe ik het nou wel goed gedaan heb ;-)
En die rechtse ster met z'n rafelige randen? Nou, Middelste zoon vond die toch ook best mooi. En ja, dat ist-ie eigenlijk ook best. Niet voor het doel waar ik m voor nodig had, maar misschien -als ik nog erg veel zin heb- maak ik van deze rafelige ster er ook nog een paar bij voor een gezellige decemberslinger.... 
Oh, je wilt nog weten wat het verder moet worden dan met die sterren? 
Ja ja, geduld maar... ik kan niet heksen. 
Als t klaar is zal ik het wel laten zien. Sint-juttemis ofzo ;-)

Als het avond is en ik de wereld buiten helemaal niet meer kan zien, en binnen ook niet goed, neem  ik het grovere  en het gemakkelijkere werkstuk op. 
Het wordt een omslagdoek, de eerste die ik haak ooit. 
Van wol die ik nog had liggen en ik wilde er iets mee doen. 

En verder lees ik. Best veel op het moment. 
Maar daar zal ik het nu niet meer over hebben, want dat wordt te lang.

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk he, zo'n bolchrysant die weer gaat bloeien. Ik had het vorig jaar ook. Ja, het voelt zo dubbel. Ik heb de neiging mij schuldig te voelen als ik dan zelf geniet van dingen. Maar de Bijbel geeft ook juist de opdracht te genieten zolang het kan.
  Mooi gelukt je ster en zo'n zilverreiger zag ik ook. We waren met 2 vriendinnen een weekend in het natuurgebied De Weerribben. We dachten eerst dat het een ooievaar was, maar één van mijn vriendinnen wist van de Zilverreiger af. Ik had er nog nooit van gehoord, maar de vogel zag er precies zo uit als deze.
  Ik krijg ook zin om te lezen en te handwerken, mét een stuk appelcake erbij. :-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik had dat pas samen met mijn man.. Ik stond heeeeel erg voor op hem met scrabble en in de laatste paar beurten heeft hij alleen maar hoge score's. Buh. Nou ja, reden om nog een potje te spelen :-)
  Zo'n witte reiger zien wij hier ook regelmatig, al struinend door de dichtslibbende sloten (omdat een grote waterdoorgang naar een rivier is afgesloten).
  En die bol chrysanten: mijn man heeft vorig jaar een bolchrysant in de volle grond gepoot, toen 'ie uitgebloeid was. En die is me toch mooi geworden dit jaar! Echt de moeite van het proberen waard!!
  Heerlijk die haakwerkjes. Ik heb inmiddels ook weer een projectje liggen, zo fijn met die regenachtige en grauwe dagen. Voor de sfeer nog een waxinelichtje aan.. :-) Genieten!
  Groetjes Marike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. EN nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder! Fijn dat ze binnenkort weer naar haar eigen stekkie kan gaan!

   Verwijderen
 3. gefeliciteerd met je moeder,fijn dat ze weer wat opknapt,en die ster?ja lijkt mij ook best lastig om te maken,maar goed gelukt hoor,succes met de anderen en ook succes met je omslagdoek,een heel werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige plant. Lekker die taart ook! Gefeliciteerd met je moeder en fijn dat ze weer terug kan naar haar eigen stekje.
  Lezen van patronen vind ik soms ook moeilijk, ik kijk meer naar het voorbeeld plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog gefeliciteerd met je moeder. Heerlijk toch gewoon een spelletje doen zo huiselijk, ook hier gebeurt het van de week nog monopolie met zoonlief hij was herstellende van een buikgriep en voelde zich nog niet helemaal fit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om je blogs te lezen.Onze oudste dochter schrijft ook blogs.Ze hebben 6 kinderen en haakt en leest graag.Leuk om die overeenkomsten op te merken

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...