Jolanda

Jolanda

Pagina's

maandag 1 februari 2016

Kamertjes klaar!

Vorige week heb ik eindelijk de slaapkamer voor Middelste zoon klaargemaakt! Het zat gelukkig mee en mijn Farmer heeft ook nog wat geholpen. Ik moest de muur sauzen en de deuren verven. Het andere verfwerk was nog goed genoeg, dat heb ik niet gedaan. Scheelde een hoop werk. En wat niet hoeft...
Middelste en Jongste zoon sliepen tot die tijd bij elkaar in één kamer, op een stapelbed. Dat moest nu weg. Blij toe, want dat maakt altijd zo lastig op! Ik had nog een goed bed over waar Middelste dochter op heeft geslapen, dat kreeg Jongste zoon  nu in zijn kamer. Voor middelste zoon zochten we nog een bed. Ik zag een mooie op marktplaats. We gingen het ophalen bij een heel vriendelijke, wat oudere Bosschenaar, die ging verhuizen en het bed én een mooi nachtkastje erbij, voor een leuke prijs van de hand deed. Oudste dochter en ik frommelden het bed in delen in de Zaffira en ik maakte thuis de boel in orde.

Toen Middelste zoon thuiskwam uit school was hij maar wát blij met zijn mooie nieuwe bed en kamer!

De gordijnen had ik nog, die hingen in het kantoor. Daar heb ik voorlopig oude gordijnen opgehangen, want deze waren heel mooi voor z'n nieuwe kamer. Gewassen, gestreken en opgehangen passen ze mooi bij de donkergroen geverfde kastdeuren. Maar nee, we hadden de verf bij de gordijnen uitgekozen :-)

Ook de muren van de slaapkamer van Jongste zoon moesten hoognodig geverfd worden. Het was daar echt vies geworden in de loop van de tijd. Ik besloot het meteen te doen, nadat ik klaar was met de kamer van Middelste zoon. Nu was het toch nog rommelig. Jongste zoon moest daarvoor een paar nachtjes bij Middelste zoon nog slapen... die dacht er nou net vanaf te zijn... (hij snurkt zo..!)
Maar ik ben blij dat ik gelijk heb doorgepakt. Diezelfde dag nog de kamer leeggehaald, planken weggehaald en de muren schoongemaakt. Vrijdagochtend om 9 uur was ik aan het verven. Tot 12 uur, toen was het net klaar. Lastige randjes met verwarmingsbuizen en ramen enz..
Ik ben zo blij dat die kamers nu weer netjes zijn! Het is gewoon plezierig om het ochtendrondje te doen, bedden recht te leggen enz. Eerst was het overvol maar nu veel ruimte. Nu moeten er nog wat dozen met rommeltjes uitgezocht worden en bij Middelste zoon nog wat planken opgehangen worden voor zijn boeken en andere rommeltjes om het wat gezelliger te maken. Die worden vast opgeduikeld door mijn Farmer ergens in de schuur, evt. een likje verf erover doet wonderen. In de kamers van beide jongens zijn elk twee vaste kasten, dus nu hebben ze ruimte genoeg voor hun kleren en speelgoed. Verder wil ik geen andere kastjes neerzetten, ik heb er juist nog één naar de schuur gedaan. Want ze hebben  nu hun kasteel en fort van playmobil in hun kamertjes staan. Nu ze er daar de ruimte voor hebben, hoef ik  het niet meer in de huiskamer te hebben... dat was ik eerlijk gezegd ook wel een beetje zat, altijd dat speelgoed over de vloer. En als ze wat ouder zijn, kan er makkelijk een bureautje komen te staan.

En nu naar mijn volgende project: Grote opruiming in het kantoor!


17 opmerkingen:

 1. Wat zullen ze blij zijn met zo'n mooie, frisse kamer! Leuk geworden!
  Het kantoor, ja, dat is bij ons ook zoiets. Het slipt er elke keer weer dicht...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè als die kamertjes weer netjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geen wonder dat ze blij zijn. Heel mooi toch zo?
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er mooi uit! Je hebt hard gewerkt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geworden en wat een prachtig bed. Hoogslapers zijn inderdaad ondingen om op te maken. Ja je hebt hard gewerkt maar dan ben je er ook in 1x af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lekker zeg, dat je zo in een keer door kon gaan. Soms heb je ook precies de goeie knop om hè, om echt door te bijten. En ja, dat werkt zoveel fijner als alles weer op orde is. Dat je jongens daarvan genieten, dat geloof ik zeker. En met de steeds langere dagen komt het project kantoor ook vast goed. Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn zulke mooie kamertjes.
  Knap aangepakt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er keurig uit zeg! Wij kopen onze kinderbedden ook altijd op marktplaats.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geworden zeg! Vindt jongste het ook leuk dat hij nu alleen een kamer heeft? Het is altijd even doorbijten hé, dat klussen... Maar je hebt wel eer van je werk! En de playmobil naar boven, dat is stiekem wel lekker, wij hebben het ook juist zaterdag gedaan met het oog op kleine man die alles in zijn mondje steekt, maar ik vind het ook zo lekker opgeruimd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ziet er weer super uit,heerlijk als je zo weer meer ruimte kunt creeren,bij ons moeten ze wel bij elkaar op de slaapkamer slapen,helaas dat gaat niet anders

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het heerlijk om de kamers van de kids aan te pakken, ziet er weer mooi uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ondertussen zijn ze zeker helemaal gewend?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een werk. Maar heerlijk dat het weer is gebeurd. Nog een idee misschien (dat zag ik bij iemand) Voor het spelen met playmobiel is een hardboardplaat misschien een idee (evt. op wieltjes) op de vloer. Dan kun je het zo onder het bed schuiven als ze er even niet mee spelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...