Jolanda

Jolanda

Pagina's

zaterdag 17 december 2016

Kerstgroet

Opeens kwamen ze weer tevoorschijn: de strijkkraaltjes. De jongens maakten het ene voorwerp na het andere, sterren werden gemaakt in vrolijke kleuren en opgehangen.
Ook maakte een der zonen letters...

Ik plakte ze op de deur van de keuken. 

De grote zussen bromden wat, want wat is dat nou voor wens? Vaak zeg je toch prettige dagen of fijne of goede... Maar ik wierp tegen dat het juist een heel goede wens was.

Het komt door ons taalgebruik. Vaak zeggen we best, maar dan bedoelen we dat tamelijk onverschillig. Neem maar het voorbeeld van iemand die vraagt hoe het met je gaat. Al gauw is het antwoord: best hoor, maar je hebt gewoon geen zin om alles aan andermans neus te hangen. Vaak is de vrager niet eens echt geïnteresseerd, getuige het direct overschakelen naar een ander onderwerp. Zo wordt het woord best eigenlijk uitgehold van de betekenis. Het is een vaag woord geworden. Want als een ander het tegen je zegt weet je feitelijk nog niets. Goed om dan even door te vragen en echte interesse te tonen.
Anderzijds kennen we heus nog wel de betekenis, omdat we het wel weer kunnen hebben over het beste wat er op dit of dat gebied te krijgen is!

Best is namelijk de overtreffende trap van goed (goed-beter-best). Dus je wenst juist bijzonder goede dagen! En wanneer heb je het dan beter (best) dan wanneer je God ontmoeten mag in Zijn woord. Dat je Hem niet missen kunt en je neerbuigt voor het Kind van Bethlehem, de Zoon van God. Hij is gekomen om zondaren zalig te maken! Wat een wonder.

Natuurlijk is het daarnaast fijn om het gezellig te hebben met elkaar als gezin en familie. Heel mooi als we een kerstvakantie gebruiken als investering in tijd en aandacht voor elkaar. Ook al moet er gewoon gewerkt worden, ik wil toch proberen om daarop in te zetten.

Ik zal waarschijnlijk niet meer schrijven dit jaar, daarom wens ik alle lezers béste feestdagen toe!


11 opmerkingen:

 1. haha, leuk blogje weer!
  Voor jullie ook beste kerstdagen en heil en zegen voor het nieuwe jaar
  vr gr Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dank je wel voor deze mooie woorden. Ook voor je uitleg waar het om gaat.
  Ik wens jullie ook gezegende dagen. Moge de God van alle genade jullie nabij zijn. Niet alleen deze dagen, maar ook in het hele dagelijkse jaar dat komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie ook béste feestdagen gewenst!
  En leuk trouwens die strijkkraaltjes! Hier wil het nog wel eens mis gaan met strijken (de helft wel en de andere helft niet aan elkaar) waardoor het figuurtje kapot gaat en dikke tranen natuurlijk... Daardoor komen ze hier eigenlijk nooit meer uit de kast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hadden we hier ook, maar dat komt omdat er goedkope en dure strijkkralen door elkaar zitten. En ik strijk ze aan beide kanten.

   Verwijderen
 4. Mooie toepassing zo. Jij ook, samen met je gezin gezegende dagen toegewenst en alle goeds voor het nieuwe jaar. Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De allerbeste wensen voor jullie allemaal! Dank voor een jaarlang mogen meelezen, herkennen en genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk die strijkkraaltjes! Ik lees je blogs maar reageer niet zo vaak. Ook de beste wensen voor het nieuwe jaar!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook vanuit het overzeese de beste wensen. Als het echt Kerst mag zijn/worden is het echt het beste.
  Lees graag mee.
  Groet uit de sneeuw!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi geschreven van jullie zoon hij bedoeld het goed. Jullie samen ook fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond Nieuwjaar toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste feestdagen.... ik vind het geweldig! En ook nog eens heel kleurig, heel mooi in de donekre dagen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...