Jolanda

Jolanda

Pagina's

dinsdag 9 maart 2021

Verwend met zelfgemaakte dingen en gehaakte slofjes

 Het is alweer even omschakelen, zo'n stuk kouder is het geworden. 

Maar de lente laat zich niet tegenhouden.

Farmer maakte deze waslijn voor me... zo blij mee. Nu de dichte singel weg is vangt de schone was veel zon en wind, de hele dag! Zó droog. 

En hij maakte in de herfst al, deze schommelbank. 😊😊
 Nu de kinderen te groot zijn geworden voor de gewone schommels rijpte er een plannetje in zijn hoofd en hij heeft dat prachtig ten uitvoer gebracht!
Jongste Dochter heeft hem geschilderd in fris rood, het valt nu erg op maar als straks de bomen erachter weer in het blad zitten is het minder kaal.

Dan de gehaakte slofjes. Ik heb niet eens zoveel gedaan, ik had er al een heel stel liggen, heb ze verleden jaar ook al voor de verkoping gemaakt (die niet doorging). Het jaar daarvoor ook al, het is een leuk meeneemcadeautje voor een zacht prijsje.

Dit is het paartje dat ik vorige week maakte. 
Het is een patroontje dat ik ooit tegenkwam in een boek van de bieb. Maar het patroontje klopte niet helemaal, iets waar ik altijd een beetje kregelig van word. Maar ik wilde het tóch maken. Tig keer uitgehaald en opnieuw gedaan. Heb het patroon verschillende keren verbeterd en nu met dit paar nog iets eraan veranderd. Nu ben ik tevreden. 👌
Alle wijzigingen opgeschreven natuurlijk!

Dit zijn nog wat andere stelletjes. Ik had er ook eentje met creme en beige, heel lief. Maar mijn foto's kan ik niet meer vinden. Dacht dat ik ze ergens op een stickie had gezet maar.... 

Dit is een patroontje van steek-voor-steek .
Zij heeft er nog meer op staan die ik weleens wil proberen.
Maar van deze had ik ook een heel stelletje gehaakt, er moesten alleen nog knoopjes op.

Ik ben dol op knoopjes!
Bij de action had ik weleens van die zakjes gehaald met allerlei knoopjes erin en ook bij de kringloop kwam ik soms leuke tegen. Maar vind maar twee dezelfde, dat is dan nog een toer.

Maar 't is gelukt. Nu ben ik er wel doorheen, die houten zijn het leukst vind ik. 

Ik bedenk me nu dat dit ook weer niet iets lente-achtigs is, van die winterse slofjes... Maar met deze frisse dag toch ook weer geen probleem. 😉3 opmerkingen:

 1. Als mijn man en ik fietsen, kijk ik vaak naar de wapperende was bij boerderijen. En bedenk dan dat hij mij heel fijn lijkt, zo'n lekker lange lijn vol met was die snel droogt in de wind. :-)
  Wat een schattige slofjes! Handig dat je het opgeschreven hebt.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn die waslijn! En een leuke schommelbank. Weer allerlei nieuws en dan die slofjes echt een lekker werkje om te doen groet,Lucie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke schommelbank. Leuke bloemenkussens erop en je hebt echt een gezellige plek. Zonder de kussens ook natuurlijk. Die waslijn! leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, een reactie! Hou het wel netjes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...