Jolanda

Jolanda

Pagina's

woensdag 7 april 2021

Sneeuw op mijn verjaardag

 Dat was toch best bijzonder... Gisteren was ik jarig en de hele dag door waren er sneeuw- en hagelbuien. Ik kan me niet heugen dat er ooit eerder sneeuw gelegen had op mijn verjaardag. "Aprilletje zoet", zei m'n schoonzus door de telefoon, "heeft ook nog weleens een witte hoed!"

Dit was gisteren.
Vandaag is de sneeuw zelfs blijven liggen, al regent het inmiddels weer. 

Het was tweede Paasdag al winters. Toen hadden we 's ochtends eerst kerk en na het middageten haalde ik mijn moeder op. Het was inmiddels meer dan een jaar geleden dat zij hier geweest was. Ik ben wel heel vaak bij haar geweest maar nu was dit ook eens leuk, omdat mijn Farmer jarig geweest was en ik dus jarig zou  worden. Na het avondeten hebben we samen nog een paar spelletjes gedaan. Waaronder scrabble, waarbij mijn 85-jarige moeder het van mij won... ik had een paar heel goede beurten gemaakt maar bleef zitten met die stomme Q en nog een paar andere dure letters die ik echt niet meer kwijt kon. 😦 

De laatste week was de post weer druk om de door ons bestelde pakketjes af te leveren... Je moet wat, in deze tijd. Niet dat het altijd handiger is en zeker niet altijd efficiënter... Dochter had iets besteld en omdat ze bijna aan gratis verzenden zat had ze er nog iets bij gedaan... komt het in twee aparte zendingen. Na ja. Als je bijna jarig bent behoor je niet al te nieuwsgierig te wezen dus als ik al een pakketje aannam schoof ik dat maar gauw weer door. 

Toen was het dus 6 april. Tweede verjaardag in lockdown. Gezellig hoor (je bespeurt sarcasme). Toch ook dankbaar dat ik deze verjaardag mag beleven, dat is zeker niet vanzelfsprekend.

Van mijn Farmer kreeg ik een nieuwe broodbakmachine. Ik had een mixmachine waarmee je dan ook deeg zou moeten kunnen kneden maar dat was er nooit van gekomen... En ik moest voor cake enzo de boter altijd eerst smelten anders werd het niet goed geklopt en van de herfst zei 't ding ineens.. doe 't zelf maar.

Dat vond ik best gauw, zo lang had ik 'm nog niet. Natuurlijk was al wel de garantieperiode voorbij en nu blijkt dat onderdelen ook niet meer leverbaar zijn. Nou leuk dan. Dan  maar met de handmixer blijven doen. Maar de broodbakker, daar had ik al vaker aan gedacht... om dat weer te doen, vroeger heb ik bijna hetzefde model gehad en daar heb ik lang mee gedaan. Ik was van plan om brood echt zelf te gaan bakken met kneden rijzen en afbakken in de oven maar ik vind dat toch erg een gedoe. Dus vanmorgen hebben we weer een zelfgebakken broodje op, wat me bijna geen werk kost en waar je wakker wordt met de geur van vers brood in je neus. 😋

Verder had ik nog een mooi cadeau gekregen van de thuiswonende kinderen...

Deze had ik op m'n lijstje staan hoor. Hier ben ik ook erg blij mee. Je moet het zien als een soort geschiedenisboek maar dan met veel kaartjes erbij.8 opmerkingen:

 1. Ah, nog gefeliciteerd dus!! Klinkt, ondanks dat rot corona, toch als een best gezellige verjaardag zo moet je moeder erbij (ook al was het iets eerder)! Mooie cadeaus gekregen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van harte gefeliciteerd. Fijn dat je het kon vieren met je moeder erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen mijn vierde kind geboren werd en ik in het kraambed lag, sneeuwde het ook! Ik moet daar elke april weer aan denken, en deze al helemaal omdat het weer wit was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Jolanda, gefeliciteerd met je verjaardag. Het is fijn om je blog te lezen. Ik geniet ervan. Hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die sneeuw maakt de wereld even helemaal anders. Je zou er stemmig van worden.
  Je hebt hele mooie cadeaus gekregen, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Te lang geen blogjes gelezen.
  Dus wat laat voor een felicitatie,
  Maar je het beste wensen kan altijd toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, een reactie! Hou het wel netjes.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...